Bilbränderna måste få ett stopp

Sen i julas har det skett många anlagda bränder på Henriksdalsberget. Återvinningsstationen har brunnit flera gånger och nio bilar har eldats upp. Vid ett tillfälle spred sig branden till förskolan. 

Khashayar Farmanbar (S), kommunalråd i opposition i Nacka, har kommenterat händelserna: 

– Det här måste få ett stopp. Vi vill att kommun, polis och bostadsrättsföreningen så fort som möjligt kommer igång med kameraövervakning. 

– Jag var och nattvandrade runt Henriksdalsringen i helgen. Den upprörda stämningen gick inte ta miste på, men också grannskapets gemenskap att vilja få stopp på det här. Nattvandring är bra för att skapa en tryggare miljö, men det måste också till ökade polisiära insatser. 

Även den långsiktiga situationen måste bli bättre anser Khashayar Farmanbar. 

– För varje person som polisen tar fast kan det finnas flera som är beredda att ta dens plats. Därför måste tillflödet av nya personer som begår brott stoppas. Därför behövs långsiktiga åtgärder som ser till att ungdomar ägnar sig åt annat. 

– Det är därför vi vill ändra inriktningen för Nackas stadsbyggnad så att det ger mer utrymme åt kultur, idrott och meningsfull fritid. Det är skapar ett bättre samhälle och sparar miljontals kronor. Men det kostar också. Vi tycker att det är bättre än allianspartiernas skattesänkning som ger en halv dagens lunch per månad för genomsnitts Nackabon.  

facebook Twitter Email