Näringsministern besökte företag i Nacka

Under onsdagen den 24/1 besökte näringsminister Mikael Damberg (S) Nacka för att träffa och samtala med företagare.
Från vänster: Khashayar Farmanbar, Mikael Damberg, Maria Raner

Tillsammans med Socialdemokraternas oppositionsråd Khashayar Farmanbar och ordförande för Socialdemokraterna i Nacka Maria Raner besökte de Nacka bryggeri i Fisksätra och Nobelberget i Sickla.

Det fördes ett spännande samtal med mikrobryggeriet Nacka bryggeri om småförtagares villkor, möjligheter och utmaningar. Därtill diskuterades hur ett företag som Nacka bryggeri kan vara med och skapa arbeten för nyanlända och snabbare få in dem på arbetsmarknaden. Därefter besökte de Nobelberget som har utvecklats till ett urbant kulturcentrum med en av Stockholms mest populära nattklubbsscener. Där handlade samtalet om villkoren kring att kombinera vinstdrivande verksamhet och samtidigt driva kvalitativ kulturell verksamhet.

– Det var kul att få visa upp två framgångsrika exempel i Nacka med spännande diskussioner om hur vi förbättrar villkoren för företagande och tillväxt samt hur det kan vara en accelerator för integration och framgång, säger Khashayar Farmanbar.

Kontakt
Johanna Kvist
Politisk sekreterare (S)
Nacka kommun
E-post: johanna.kvist@nacka.se
Telefon: 070-091 48 43

facebook Twitter Email