Justitieministern och utbildningsministern besökte Kunskapsgallerian i Nacka

Under onsdagen besökte justitieminister Morgan Johansson (S) och utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) Kunskapsgallerian i Nacka för att prata om hur kommunen och de tre gymnasieskolorna som finns där jobbar för att skapa en trygg skolmiljö.
Från vänster Sidney Holm (MP), Gustav Fridolin (MP), Morgan Johansson (S) och Maria Raner (S).

Med på besöket var också Maria Raner, ordförande för Socialdemokraterna i Nacka, och Sidney Holm, oppositionsråd från Miljöpartiet i Nacka.

– Det är roligt att ministrarna besöker Nacka för att se hur kommunen och dessa tre skolor jobbar för att skapa en trygg skolmiljö för eleverna. Många våldsbrott bland unga äger rum just i skolan så det är jättebra att vi ökar kunskapen kring hur vi kan jobba förebyggande med detta, säger Maria Raner, ordförande för Socialdemokraterna i Nacka.

I Kunskapsgallerian delar de tre gymnasieskolorna YBC, Sjölins och Rytmus lokaler sedan 2009. Unikt för lokalerna är att de är rymliga med stora öppna ytor och glasväggar.

Skolan är planerad så att otrygga platser, som enligt statistiken kan leda till att brott begås, har byggts bort. Ytterligare en viktig del i projektet med Kunskapsgallerian har handlat om att få till en så kallad multianvändning av ytorna, att möjliggöra för fler verksamheter i själva skolmiljön.

– Skolan är en viktig plats för våra barn och unga. Detta projekt är därför väldigt positivt. Men Nackas skolor kan bli mycket bättre och för att bli det krävs investeringar. Därför väljer vi socialdemokrater att i vår budget investera i skolan, barnen och tryggheten istället för att sänka skatten som den moderatledda Alliansen nu gör, säger Maria Raner.

Kontakt
Johanna Kvist
Politisk sekreterare (S)
Nacka kommun
E-post: johanna.kvist@nacka.se
Telefon: 070-091 48 43

facebook Twitter Email