Nu höjer vi barnbidraget för 15 200 Nackafamiljer

Idag, den 20:e mars, sker den första utbetalningen med höjt barnbidrag på 12 år. Alla barn har rätt till en trygg barndom. Därför förbättrar Socialdemokraterna förutsättningarna för alla barnfamiljer genom att höja barnbidraget. Det är den första höjningen på 12 år och en av åtgärderna i Socialdemokraternas trygghetsprogram för Sverige.

– En tryggare barndom ger också bättre förutsättningar för våra unga att lyckas och nå framgång i vuxenlivet. Att höja barnbidraget är ett smart sätt att förbättra barnfamiljernas ekonomi. I Nacka får nu 15 200 barnfamiljer höjt barnbidrag, säger Khashayar Farmanbar (S), Kommunalråd i opposition, Nacka.

Den S-ledda regeringen höjer barnbidraget och studiebidraget för elever med 200 kronor till 1250 kronor per månad och barn. Det innebär en fördubbling av Socialdemokraternas vallöfte om en höjning med 100 kronor.

För mer information, vänligen kontakta:
Johanna Kvist
Politisk sekreterare (S)
Nacka kommun
Telefon: 070-0914843
E-post: johanna.kvist@nacka.se

facebook Twitter Email