Riksdagen röstar om vinstjakten i välfärden

Gemensamma skattemedel är avsedda för vårt gemensamma samhälle. För skolan och för omsorgen. De ska gå till fler lärare och undersköterskor – inte till obegränsade och stora vinster. Under torsdagen den 7:e juni röstar riksdagen om Socialdemokraternas förslag att stoppa vinstjakten i skolan och omsorgen.

– Vi har sett hur kommersiella skolor sätter glädjebetyg för att locka till sig elever. Det är oroande. Vi vill att Nackas skolor ska erbjuda den bästa utbildningen som rustar eleverna för en dynamisk arbetsmarknad i tuff internationell konkurrens, säger Khashayar Farmanbar (S), oppositionsråd i Nacka.

Betyg ska användas för att mäta och kvalitetssäkra kunskap.

– Det är inte överraskande att kommersiella skolor använder glädjebetyg för att locka elever, det är så ett rationellt bolag beter sig. Det handlar inte om att vara för eller emot en marknad, fortsätter Farmanbar.

För mer information, kontakta:
Johanna Kvist
Politisk sekreterare (S), Nacka
Telefon: 070-0914843
E-post: johanna.kvist@nacka.se

facebook Twitter Email