Är du vår nya politiska sekreterare?

Socialdemokraterna i Nacka är på väg framåt och söker en politisk sekreterare på 100%. Passa på att söka till ett av de roligaste och häftigaste arbetena i politiken. Du kommer att jobba tillsammans med våra kommunpolitiker och vårt kommunalråd i opposition. Du kommer att ansvara för medierelationer och vara med om planeringen av kommunala politiska frågor, och utvecklingen av våra arbetsmetoder och organisation.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer arbeta som politiskt stöd för våra kommunpolitiker och kommunalråd. Du skall biträda kommunpolitikerna i att ta fram underlag i politiska frågor, skriva artiklar, bevaka media och andra aktiviteter kopplat till att kommunicera vår politik.

Du kommer att arbeta nära våra kommunpolitiker och de aktörer vi är intresserade av att bygga relationer med. I arbetsuppgifterna ligger att utifrån kommunpolitikernas uppdrag och andra engagemang i politiken jobba för att föra ut politiken i media. Du hjälper kommunpolitikerna i att ta fram underlag, motioner, interpellationer, anföranden och andra aktiviteter. Du skall vara behjälplig i att formulera kommunpolitikernas debattartiklar och kunna skriva svar på andras debattartiklar. Du skall även i övrigt ta fram kvalificerade faktaunderlag för kommunpolitikernas arbete. Arbetet innebär kontakter med nyhetsredaktioner.

Du ska god kunskap och erfarenhet av sociala medier och en drivkraft att ständigt kunna använda sociala medier för att föra ut vår politik och skapa engagemang.

Arbetet är omfattande och kräver att du är flexibel och strukturerad. Arbetet innebär oreglerad arbetstid samt perioder med hög arbetsbelastning. Vi söker dig som har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och kan hålla flera bollar i luften samtidigt.

Du ska vara driven med stort intresse för politik och media. Erfarenhet från valrörelser är förstås meriterande.

Att du delar arbetarrörelsens värderingar och har som drivkraft att utveckla Nacka, Stockholmsregionen och Sverige ser vi som en självklarhet.Du har lätt för att bygga upp förtroenden och att trivs i sociala sammanhang med vitt skilda människor.

Krav
• Högskoleutbildning inom relevant område exempelvis media och kommunikation, statskunskap eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.
• Stresstålighet och erfarenhet av att ha arbetat under tidspress.
• Djupa kunskaper om svensk politik och samhällets institutioner.
• Självgående och initiativrik.
• Strukturerad och metodiskt.
• Erfarenhet av sociala medier.

Meriterande
• Körkort och tillgång till egen bil
• Kunskap i följande dataprogram: Office-paketet. Bild och video-redigering.
• Erfarenhet från valrörelse

Anställningen
Anställningen är på 100 % och placeringen är i Nacka stadshus, 15 minuter med buss från Slussen.

Anställningen är tidsbegränsad, som längst till 2022-12-31.

Tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Ansökan
Tveka inte, ta chansen nu! Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt, senast den 8:e mars. Rekrytering kommer att ske löpande.

Om du har funderingar är du välkommen att höra av dig till:
Khashayar Farmanbar, oppositionsråd
Mobil: 070 953 21 68

Ange ”politisk sekreterare” i ämnesraden och skicka personligt brev och CV till: khashayar.farmanbar@nacka.se 

facebook Twitter Email