Preliminärt valresultat: Nacka har ökat förtroende för Socialdemokraterna

Söndagen den 26 maj hölls Europaparlamentsvalet. I Nacka kommun fick Socialdemokraterna ökat förtroende av väljarna enligt det preliminära valresultatet.

I förra Europaparlamentsvalet 2014 fick Socialdemokraterna 13,5 % av rösterna i Nacka. När det preliminära valresultatet presenterades för årets val hade Socialdemokraterna ökat med 2082 röster till 15,9 %, alltså +2,3 %.

Partistödet var starkt i de områden som Socialdemokraterna historiskt är starka, såsom Fisksätra, Orminge och Henriksdal. Utöver detta ökade Socialdemokraterna kraftigt i flera valdistrikt som tidigare röstat mer åt höger, t ex i Järla sjö, Solsidan och Saltsjö-Duvnäs.

– Fler Nackabor har tagit ställning för socialdemokratin i kampen mot högerextremismen. Vi har fantastiska medlemmar som har gjort en riktigt bra valrörelse, säger oppositionsråd Khashayar Farmanbar (S).

Dessutom ser valdeltagandet ut att ha ökat med +5,7 %. Förtidsröstningen har varit rekordhög och vi är glada att fler använder sin rösträtt.

– Det är otroligt roligt att se att både valdeltagandet och stödet för Socialdemokraterna har ökat. Jag är så stolt och tacksam över Nackas insats och allt förtroende våra medlemmar och väljare har visat mig, säger Alva Dahn (S), kandidat till Europaparlamentet.

Länsstyrelsen meddelar på sin hemsida att det slutgiltiga valresultatet och alla personröster vara färdigräknade och presenterade på fredag den 31 maj.

facebook Twitter Email