Vi ska jobba Nacka ur krisen tillsammans

Socialdemokraterna i Nacka vill arbeta för en kraftfull grön återstart med fokus på jobben. Det innebär stora investeringar i Nackas välfärd och äldreomsorg. Tack vare regeringens budget står Nacka nu inför historiska möjligheter. 

Socialdemokraterna i Nacka och nationellt gick till val på satsningar i välfärden. Nu följer regeringen upp vårens historiska krispaket med en kraftfull budget för nästa år. För Nacka kommun innebär det ett totalt tillskott på 220,8 miljoner kronor, varav 122,3 miljoner kronor är permanenta. 

– I Nacka har antalet öppet arbetslösa och sökande i program ökat med över 60 procent på ett år enligt arbetsförmedlingen. Den budget som nu presenteras ger oss möjlighet att stärka välfärden och trycka tillbaka arbetslösheten, säger Khashayar Farmanbar (S), kommunalråd i opposition i Nacka kommun.

Socialdemokraterna i Nacka har länge arbetat för mer resurser i äldreomsorgen. Nu får Nacka kommun ökat statsbidrag som möjliggör för fler kunniga medarbetare och bättre arbetsmiljö i äldreomsorgen. För att fler ska utbilda sig till undersköterska eller vårdbiträde utökar regeringen äldreomsorgslyftet. Dessutom kommer 15 931 pensionärer i Nacka kommun få höjda pensioner och sänkt skatt. 

– Våra äldre förtjänar trygghet. Vi vill genomföra en historisk satsning på att stärka äldreomsorg och hemtjänst. Pengarna finns och vi har den politiska viljan, säger Khashayar Farmanbar. 

Samtidigt som regeringen presenterar sin höstbudget arbetar Nacka kommun med att ta fram en budget för 2021. Kommunfullmäktige beslutar om budgeten den 16 november. 

facebook Twitter Email