Alva Dahn och Gunnel Nyman Gräff nya kommunalråd

I förra veckan blev Socialdemokraterna i Nackas kommunalråd Khashayar Farmbanbar Energi- och digitaliseringsminister och lämnade alla sina uppdrag i kommunen. Partiets interna processer började direkt och idag, torsdagen den nionde december valdes Alva Dahn och Gunnel Nyman Gräff till kommunalråd för oss, Socialdemokraterna i Nacka.   

Gunnel Nyman Gräff och Alva Dahn kommer dela ansvaret fram tills en ny kandidat väljs. Valkommittén kommer nu jobba fram en kandidat som ni medlemmar kan ta ställning till i slutet av januari. Till dess har vi två kompetenta ersättare.   

Alva Dahn gick med i Socialdemokraterna 2011 och har varit distriktsordförande för SSU i Stockholms län och tjänstgör nu i Nacka i miljö- och stadsbyggnadsnämnden och kommunfullmäktige. Gunnel Nyman Gräff gick med i Socialdemokraterna 1973 och har lång erfarenheten som såväl oppositionsråd, ordförande och gruppledare. Hon blev 1988 ersättare i kommunfullmäktige och är den socialdemokrat som suttit längst i kommunfullmäktige i Nacka.  

Själva säger de

Det är självklart jag ställer upp, men detta är under en begränsad tid och det känns toppen att dela detta med Alva. Politiken behöver både nya och gamla krafter för framtiden. / Gunnel Nyman Gräff  
  

Jag ser framemot det här utmaningen och känner mig trygg i att dela ansvaret med Gunnel. Jag är väldigt stolt över att tillhöra gruppen kvinnliga Socialdemokrater som jobbar för att tillsammans göra Nacka och Sverige bättre. / Alva Dahn

Vi kan inte nu inte säga när någon ny tillträder, men vi hoppas de kan ske strax efter det beslutande mötet i januari.

Valkommittén tar nu emot nomineringar från både enskilda medlemmar och från lokalföreningarnas styrelser. Sista dagen för nominering är söndag 9 januari

Alva Dahn och Gunnel Nymann Gräff
facebook Twitter Email