Skriv under folkomröstningen för Sickla idrottspark!

Vi i Socialdemokraterna har återkommande lagt förslag som innebär utökade idrottsytor vid Sicklavallen. Våra förslag har alltid innehållit en 11-spelarplan, vilket kan tillgodose det ökade behovet av idrottsytor när Nacka växer. Majoriteten har konsekvent röstat ner dessa förslag och planerar istället två små 7-spelarplaner. Det minskar den totala ytan samt omöjliggör 11 mot 11-matcher för föreningslivet. Det saknas även idag planer för spontanidrott i anslutning till platsen, att få detta på plats skulle göra området mer attraktivt för fler att röra sig i. 

Majoriteten har trots föreningslivets återkommande kritik av deras planer valt att gå vidare med ett otillräckligt förlag. Majoriteten hävdar att de planerade fotbollsplanerna i Källtorp skulle kunna väga upp för den uteblivna 11-spelarplanen i Sickla. Det stämmer inte. 

Vi politiker måste lyssna på föreningslivet. Vi vill därför uppmana medborgare i Nacka att göra sin röst hörd och skriva under föreningslivets initiativ till en folkomröstning.

De som driver folkomröstningen är Rädda Nackaidrotten. Det är ett opolitiskt och ideellt initiativ som syftar till att skapa opinion för att bygga ut antalet ytor och anläggningar för idrott och hälsa så att alla Nackabor, inkl deras föreningar och skolor får tillgång till ytor för idrott och rörelse i sitt närområde.

Röstberättigad är den som är folkbokförd i Nacka kommun och är minst 18 år. Kommunallagen kräver underskrifter på papper. Läs mer om hur du kan skriva på namninsamlingen på: Engagera dig i folkomröstningen om Sickla Idrottspark 

Tillfälle för att skriva under på plats:

– Utanför ICA Maxi Nacka

15 januari, 12.00-14.00

– Strandsalongen Sickla Strand

Permanent plats, mån-fre kl 9-18 och lör kl 9-15

– ICA Kvantum Sickla Kundtjänst

Permanent plats

Om du inte kan ta dig till någon av platserna är du välkommen att skriva ut, skriva under och skicka in en egen namnlista som du kan ladda ner från deras sida (länken ovan). 

(Perioden för insamling av namnunderskrifter pågår mellan 15 dec 2021 och14 juni 2022)

facebook Twitter Email