Johanna Kvist, nytt oppositionsråd för Socialdemokraterna i Nacka  

Den 30 november valdes Socialdemokraterna i Nackas oppositionsråd Khashayar Farmanbar till minister i Magdalena Anderssons nya regering. Socialdemokraterna i Nacka har sedan dess haft två tillfälliga oppositionsråd. Idag den 16 februari under partiets medlemsmöte valdes Johanna Kvist till nytt oppositionsråd. 

Nu väntar val den 11 september och Johanna räds inte utmaningen. Hon har lång partibakgrund och var valledare för Socialdemokraterna i Nacka 2018. 

Johanna Kvist första ord om nya uppdraget; 

Jag är så glad över förtroendet jag fått och är otroligt laddad att leda Socialdemokraterna till valseger 2022. Moderaterna har suttit vid makten i 50 år och är nonchalanta inför de problem som finns i Nacka. Vi Socialdemokrater ser problemen och är inte rädda för att ta oss an dem. 

Johanna Kvist är 34 år och har tidigare arbetat som politisk sekreterare samt valledare för Socialdemokraterna i Nacka. Nu kommer hon från riksdagen där hon jobbat som pressekreterare för den socialdemokratiska riksdagsgruppen. Hon gick med i SSU som 14-åring och brinner för jämlikhet och jämställdhet samt att alla barn ska ha samma möjligheter att lyckas i livet och nå sina drömmar.  

Vi Socialdemokrater ska tillsammans att vända på varje sten för att bryta segregationen och skapa ett tryggare Nacka för alla. För att göra det behöver vi ta tillbaka kontrollen över välfärden och se till så att alla barn i hela Nacka lyckas i skolan. Personalen i förskolan, skolan och äldreomsorgen ska ha de resurser de behöver för att kunna utföra sina viktiga jobb. Vi behöver också göra stora satsningar på föreningslivet. Jag vet att Nacka kan bättre och det kommer jag att kämpa för varje dag.

, fortsätter Johanna.

Johanna Kvist kommer tillträda som kommunalråd i oppositionen under våren.  

facebook Twitter Email