Duon Magdalena Andersson och Johanna Kvist knackade dörr i Nacka om pensionshöjningen

Vårt nytillträdda kommunalråd i opposition Johanna Kvist blev varm i kläderna redan sin första dag på jobbet. Inte nog med att det var nationell dörrknackardag utan vi hade dessutom den stora äran att välkomna vår partiordförande och statsminister Magdalena Andersson hem till Nacka för att knacka dörr. Många samtal handlade om pensionerna och hur dessa måste höjas.  

Pensionerna ska höjas, det handlar om respekt för de som byggt vårt land. Den socialdemokratiska regeringen har presenterat ett förslag om ett skattefritt garantitillägg där drygt en miljon pensionärer i genomsnitt skulle få 750 kronor mer per månad redan i höst. En halv miljon av de pensionärerna med lägst pensioner skulle få upp till 1000 kronor mer i månaden.  

I Nacka kommer förslaget att ge nästan 6000 pensionärer mer pengar i plånboken. – ett välbehövligt tillskott för dem som har det sämst ställt. 

Förslaget om ett garantitillägg gör skillnad. Hela 80 procent av de som kommer att få 1000 kr mer skattefritt varje månad i pensionshöjning om förslaget går igenom i riksdagen är kvinnor. Många av dem har jobbat inom vård- och omsorg, lokalvård eller arbete inom butik. Förslaget om ett garantitillägg minskar därmed pensionsgapet mellan män och kvinnor och är en viktig jämställdhetsreform. Störst effekt får reformen för den mest utsatta gruppen pensionärer, ensamstående kvinnor över 80 år. 

I juni röstar riksdagen om pensionshöjningen. Det hänger på Moderaterna och Sverigedemokraterna som inte gett besked om hur de kommer rösta. Nu är det upp till bevis för Sveriges riksdagspartier att visa att de bryr sig om pensionärerna så mycket som de säger.  

Var med och påverka genom att sätta press på M och SD. Skriv under för att rädda pensionshöjningen!  

https://www.folkrorelse.nu/petitions/radda-pensionshojningen

facebook Twitter Email